Spørgsmålstegn
FAQ

 

Hvordan rekrutterer People Capital Partner kandidater?
Det afhænger af stillingsprofilen, der dikterer den mest effektive rekrutteringsmetode; search, annoncering, CV databaser, internetrekruttering eller ?

Hvad betyder outplacement?
Det er en hjælp til en afskediget medarbejder, hvor vi bistår den afskedigede i at komme rigtigt videre til det næste job. Se en uddybende forklaring under ”Er du opsagt”?.

Er mine data sikre og fortrolige hos jer?
Ja, vi udleverer naturligvis aldrig oplysninger om vores kandidater eller fra CV’er, som vi har fået i hænde, uden forudgående aftale med kandidaten.

Hvornår får jeg svar?
Du får altid et svar tilbage fra os uanset, om det er dig der får jobbet eller ikke. Vi tilstræber at give den enkelte svar, så snart det er muligt. Når vi modtager din ansøgning får du en bekræftelse herpå – derefter skal du regne med, at der kan gå op til 3-4 uger inden du igen hører fra os

Hvor lang tid tager en ansøgningsproces?
En typisk ansættelsesproces tager fra 6 – 12 uger afhængig af metode og sværhedsgrad. Vi stræber efter at holde vores kandidater løbende orienteret om forløbet.

Er det kunden eller jer, der beslutter?
Det er altid vores kunde, der i sidste ende beslutter om en kandidat skal ansættes – men oftest følger kunden vores anbefaling. Vi er i løbende kontakt med vores kunde i hele processen og har et tæt samarbejde.

Hvor vigtig er teksten i min ansøgning?
Det er selvfølgelig vigtigt at din ansøgning er præsentabel. Men skriv hellere en kort præcis ansøgning, der begrunder din interesse for jobbet. Vedlæg derudover et udførligt og overskueligt CV – det er faktisk CV’et vi læser først!

Hvor meget skal et CV fylde?
Så længe det er let at overskue med overskrifter og en logisk inddeling, er længden ikke så afgørende. Typisk er et CV mellem 1 og 5 sider langt, afhængig af din erfaring og uddannelse.

Jobs - Jobsøgning - Fortrolighed - Er du opsagt?